Smashed brysselkål med ponzu

Kikkoman Smashed brysselkål med ponzu
Foto: Eva Hildén

Smashed brysselkål med ponzu

7 ingredienser

25 min

Haka på trenden att ”smasha” och gör julbordets godaste tillbehör! Smashed och rostad brysselkål med smak av vitlök, chili, ponzu och lagrad ost.

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g brysselkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk sesamfrön
  • 0,5-1 tsk chiliflakes
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1,5 dl lagrad ost, riven
  • olivolja, till formen och att ringla över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och koka brysselkålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Häll av och låt ånga av ordentligt.
  3. Lägg brysselkålen i en smord, ugnssäker form. Tryck sönder/krossa den lätt med en gaffel eller undersidan av ett litet glas. Ringla över olivolja.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop med sesamfrön, chiliflakes och ponzusås. Fördela blandningen över brysselkålen. Strö på osten.
  5. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera tills osten har smält och fått fin färg, ca 15 minuter. Ringla gärna över lite extra ponzusås vid servering.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Kikkoman Revbensspjäll med sticky glaze

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer