Smash cheeseburger med karamelliserad lök

Smash cheeseburger med karamelliserad lök

20 ingredienser

40 min

Smash burger innebär att du helt enkelt trycker till färsen med en tyngd i stekpannan - så får du en krispig, gyllenbrun och ljuvligt god stekyta. Den här smashburgaren är toppad med cheddarost, bifftomat, karamelliserad lök och hamburgerdressing.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco_produktbild_04

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötfärs (gärna på högrev)
  • 8 skivor cheddarost
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 bifftomat, skivad
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Karamelliserad lök

  • 2 gula lökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk florsocker

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 msk bostongurka
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Chorondipp

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 0,5 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås

Gör så här

  1. Börja med den karamelliserade löken. Skala, dela och skiva löken. Stek den sakta på medelvärme i smör i en stekpanna till den är mjuk. Tillsätt vinäger och florsocker. Låt sockret karamellisera och fortsätt tillaga löken på svag värme ca 20 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rör ihop ingredienserna till chorondippen.
  3. Forma färsen till 8 runda bollar. Hetta upp smör i två stekpannor. Lägg 4 färsbollar i varje stekpanna. Tryck till dem med ett smashjärn/hamburgerpress eller botten av en liten kastrull med bakplåtspapper emellan. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd burgarna efter någon minut. Krydda med salt och peppar. Lägg 1 ostskiva på varje burgare. Stek ytterligare någon minut, tills osten börjar smälta.
  5. Rosta bröden i en torr, het stekpanna.

Dressing

  1. Blanda ihop majonnäs, crème fraiche, bostongurka och TABASCO® Sriracha pepparsås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ihop till hamburgare med sallad, tomat, dressing och dubbla ostburgare. Toppa med karamelliserad lök. Lägg på ovandelen av bröden. Servera med chorondipp och pommes frites eller klyftpotatis.
TIPS!
Fler tips!
Grillspett med raw slaw och jordnötssås

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer