Epoq Facett närbild belysningepoq_elgiganten_svg

Lys upp köket - 6 tips!

Det finns inget mysigare än ett bra ljussatt kök. Skapa ett praktiskt och stämningsfullt kök genom att lysa upp i lådor, hyllplan, skafferi och på arbetsytor. Spana in dessa inspirerande lösningar från Epoq kök!

Lys upp med spottar

Genom att framhäva olika delar i köket kan du göra så köket ser större ut. Det är också ett perfekt sätt att framhäva vissa ytor som hyllplan, kryddhyllor, tavlor eller köksbänkar. Med hjälpa av spottar och annan riktad belysning skapar du en dynamik och ett vackert djup i köket. Hellre för många ljuskällor än för få!

Bläddra i Epoqs nya kökskatalog här!

Inne i skåp

Att installera belysning inne i skåp, speciellt vitrinskåp, ger köket en vacker stämningsfull känsla.

I lådor och skafferi

Uppdatera djupa, mörka köksskåp och lådor med led-belysning. Med rätt belysning skapar du en bra överblick i lådor och skåp och köket blir mer lättjobbat och mer roligt att både städa och laga mat i.

Annorlunda ljussättning

Visste du att köksfläktar även finns som ren lampdesign? Ett roligt sätt att belysa speciellt köksöar som har spishäll. Fråga din köksplanerare på Epoq för att få fler tips på fläktmodeller som passar just ditt kök.

Allmän mysbelysning

Gamla tidens kök med lysrör i tak och starkt bländande ljusramper ovanför diskbänken, är varken inbjudande eller mysigt. Genom att inreda köket med flera olika armaturer kan du skapa ett kök som både är praktiskt och mysigt. 

Bänkytor

Idag är det mer vanligt att installera spottar än starka, bländande lysrör. Ett helt upplyst kök kan trötta ut ögonen, men genom att jobba med olika punktbelysningar och ljuskontraster hjälper du ögonen att vila. Du kan även installera dimmerfunktioner så du snabbt kan gå från kallt arbetsljus på bänken till ett mjukare, mer avslappnat ljus. Fråga din köksplanerare för att få bästa ljussättningen över dina arbetsytor och i hela ditt kök.

Bläddra i Epoqs nya kökskatalog här!