• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Godaste västerbottenpajen

10 röster
90 min
8-12
Smarrig västerbottenpaj

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Svartpeppar Grovmalen. 

Svartpeppar grovmalen krydda Santa Maria

En riktigt bra västerbottenpaj är ett måste bland godsakerna till påsk, midsommar, kräftskivan och jul. Västerbottenpaj är också god att äta som den är tillsammans med en fräsch sallad.

Tips! Hetta till den klassiska pajen genom att ersätta svartpepparn med 3 tsk Santa Maria Chili Explosion.

90 min
8-12

Du behöver

Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • 300 g västerbottensost
  • 1 krm Santa Maria Rock Salt
  • 1 krm Santa Maria Svartpeppar grovmalen

Gör så här

  1. Pajdeg
    Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mjöl och smör. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter.
  4. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10-15 minuter.
  5. Fyllning
    Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
  6. Riv osten och blanda i tillsammans med salt och svartpeppar.
  7. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.
23 mars 2020