Smarrig Cajunkyckling i ugn

Smarrig Cajunkyckling i ugn

14 ingredienser

60 min

Enkel och smarrig rätt där kycklingen tillagas med rotfrukter allt-i-ett tillsammans i ugn. Kycklingen smaksätts med spännande Cajunkrydda som ger maten en fyllig smak från paprika, vitlök och en behaglig hetta från chili.

Cajunkrydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Cajun från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk Santa Maria American Cajun
  • 1,5 tsk salt
  • 500 g kycklingfilé

Rotfrukter

  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 2 msk matolja
  • 1 msk Santa Maria Timjan
  • 1 msk Santa Maria American Cajun
  • 3 dl riven ost
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 dl persilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mjöl, American Cajun och salt i en bunke. Gnid sedan in kycklingfiléerna med blandningen.
  3. Stek kycklingen gyllenbrun på medelvärme och ställ åt sidan.
  4. Skala och dela morötter, potatis, palsternacka och lök i jämna bitar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form och krydda med matolja, timjan, American Cajun, salt och peppar. Blanda väl.
  5. Rosta rotfrukterna i ugnen i 20 minuter. Lägg sedan på de stekta kycklingbitarna och låt stå i ugnen i ytterligare 8-10 minuter.
  6. Toppa med riven ost och ställ in ugnen på grill. Låt kycklingen och rotfrukterna grillas tills osten är gyllenbrun.
  7. Servera med en klick crème fraîche och hackad persilja!
TIPS!
Kryddtips!
Cajunkrydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration!

Läs mer