Grillade kycklingben med en krämig rödbetssallad med äpple

Kronfågel Smakrika kycklingben med en krämig rödbetssallad med äpple
Foto: Kronfågel

Grillade kycklingben med en krämig rödbetssallad med äpple

14 ingredienser

20 m

En rustik och god kycklingsallad med nygrillade kycklingben. Lägg till färska valnötter för en krispighet och mezeyoghurt för syrlighet. Snabblagad, lätt och helt rätt alla dagar i veckan!

Kronfågel kycklingben NY

Svenska kycklingben från Kronfågel - Gott & hållbart

Ingredienser

portioner
  • 8-12 Kronfågel kycklingben
  • 400 g inlagda rödbetor, skivade
  • 2 äpplen, tärnade
  • 2 msk grovkornig senap
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 4 msk valnötter, hackade
  • 4 salladslökar
  • 2 dl turkisk yoghurt (eller matlagningsyoghurt)
  • 1 tsk malen fänkålsfrö
  • 1 tsk malen kummin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tänd på grillen och vänta tills du fått en fin glöd. Grilla kycklingbenen till de är helt genomstekta och har en innertemperatur på 82 grader intill kycklingbenet.
  2. Tärna, eller skiva, rödbetor och äpplen och blanda med senap och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd i hackade valnötter och tunt skuren salladslök. Blanda ner yoghurt med kryddorna och smaka av.
  4. Servera den krämig rödbetssalladen med nygrillade kycklingben.
TIPS!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling? **[Klicka här!](https://www.koket.se/kronfagel)**