Smakrik yakitorikyckling på spett

11 röster
35 min
4
Smakrik yakitorikyckling på spett

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Wasabi & Sesame.

Wasabi och sesamkrydda Santa Maria
35 min
4
4 portioner

Du behöver

Yakitori på kycklingfärs

  • 10 grillspett
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk Santa Maria Rock Salt
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 tsk Santa Maria Svartpeppar malen
  • 2 salladslökar
  • 2 msk ströbröd

Yakitori kycklinglår

  • 15 grillspett
  • 800 g kycklinglårfilé

Tare sås

  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk Santa Maria Tamari Dark Soy
  • 3 msk rörsocker
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk Santa Maria Ginger Paste (eller färsk riven ingefära)

Sallad

  • 70 g salladsmix
  • 1 purjolök
  • 0,5 gurka
  • 1 tsk Santa Maria Ekologiska Chili Flakes
  • 1 msk Santa Maria Tamari Dark Soy
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame

Dippsås

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame

Gör så här

  1. Blötlägg spetten.
  2. Blanda samtliga ingredienser till färsspetten i en bunke. Forma smeten till ovala köttbullar runt vart och ett av de tio spetten.
  3. Skär kycklinglåren i 6 bitar per lår, trä upp dem på de resterande spetten. Ett lår per spett.
  4. Blanda alla ingredienser till Tare såsen i en liten kastrull. Koka upp och reducera tills ca 1 dl återstår. Ställ åt sidan.
  5. Blanda soja, citronjuice, olja och wasabi sesamkrydda i en bunke. Blanda sedan med den förberedda gurkan, purjolöken och salladen precis innan servering.
  6. Blanda majonnäs med wasabi sesamkryddan i en liten skål.
  7. Grilla samtliga spett på hög värme. Pensla lite olja på färsspetten först. När spetten nästan är klara pensla på Tare såsen runt om. Lyft sedan av dem på ett serveringsfat.
  8. Blanda dressingen med salladen och servera med spetten och dippsåsen.
23 mars 2020