Smakrik soppa med nudlar, svamp och dumplings

Beijing Smakrik soppa med nudlar, svamp och dumplings
Foto: Köket.se

Smakrik soppa med nudlar, svamp och dumplings

5

17 ingredienser

30 min

Aldrig tidigare har det varit så snabbt och enkelt att få ihop en riktigt smakrik nudelsoppa med urgoda dumplings.

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 3 förp Beijing8 dumplings (valfri smak)
  • 1 förp äggnudlar, kokta

Buljong

  • neutral olja, till stekning
  • 4 salladslökar, hackade
  • 4 klyftor vitlök, skivade
  • 4 cm färsk ingefära, riven
  • 15-20 torkade shitakesvampar
  • 1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong)
  • 3 tsk soja
  • 1,5 msk misopasta
  • 2 tsk sirap

Vid servering

  • 150 g shiitakesvamp (eller annan asiatisk svamp som shimeji)
  • 2 pak choi
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 salladslök, hackad
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1 röd chilifrukt, skivad (valfritt)

Gör så här

  1. Stek salladslök, vitlök och ingefära i en kastrull med lite olja. Låt steka i 2-3 minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till soppan och låt koka ihop i minst 10 minuter.
  2. Tillaga dumplings och äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg upp nudlar, dumplings, svamp och pak choy i skålar. Häll över buljongen. Toppa gärna med lite salladslök, koriander, chili och rostade sesamfrön.
TIPS!
läs mer
Beijing Dumplings med marinerade edamamebönor och chilimajo

Tips från Beijing8!

Ladda upp för fredagsmys och dumplingsöndag! Här hittar du recepten.

Läs mer