Smakrik hummer thermidor

Maille Hummer thermidor
Foto: Maille

Smakrik hummer thermidor

11 ingredienser

30 m

Gör en lyxig klassiker till nyårsmiddagen. Hummer gratinerad med grädde, vitt vin och dijonsenap.

Ingredienser

portioner
  • 2 kokta humrar
  • 50 g smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk Maille Original dijonsenap
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 dl parmesanost, riven (eller annan ost)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillfunktion på 200 grader.
  2. Dela hummern på längden, ta ut köttet från stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalet.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och fräs under omrörning tills den är mjuk. Blanda i vitt vin, senap och vispgrädde. Koka upp och reducera till hälften.
  4. Blanda i citronsaft, persilja, ost och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg hummerskalen med köttet i, på en plåt med bakplåtspapper på.
  6. Fördela såsen över hummerköttet. Sätt in humrarna i ugnen i ca 3-4 minuter eller tills de fått en gyllene färg. Servera direkt.
TIPS!
Maille Saffranstorsk med tomat och fänkål

Vill du ha fler tips till festen?

**_[Här har vi samlat våra bästa recept till jul och nyår >>](https://www.koket.se/maille)_**