I samarbete med Maille

Smakrik hummer thermidor

33 röster
30 m
4
Maille Hummer thermidor
Foto: Maille
30 m
4

Du behöver

  • 2 kokta humrar
  • 50 g smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk Maille Original Dijonsenap
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 dl parmesanost eller annan god ost, riven
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillfunktion på 200 grader.
  2. Dela hummern på längden, ta ut köttet från stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalet.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och fräs under omrörning tills den är mjuk. Blanda i vitt vin, senap och vispgrädde. Koka upp och reducera till hälften.
  4. Blanda i citronsaft, persilja, ost och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg hummerskalen med köttet i, på en plåt med bakplåtspapper på.
  6. Fördela såsen över hummerköttet. Sätt in humrarna i ugnen i ca 3-4 minuter eller tills de fått en gyllene färg. Servera direkt.
13 december 2017

Fler goda recept