Smakrik halloumi stroganoff

Smakrik halloumi stroganoff

16 ingredienser

30 min

Krämig och god vegovariant av klassikern korvstroganoff - med halloumi istället för falukorv. Med härligt sting från både dijonsenap och Tabasco kommer den här rätten bli en riktig favorit.

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g halloumiost
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 0,5 msk Kikkoman sojasås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten + buljong eller fond)
  • TABASCO® Habanero pepparsås
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
  • 4 port ris
  • grönsallad

Gör så här

  1. Dela halloumin i bitar. Skala och skiva löken och kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  2. Fräs halloumin i olja på hög värme tills den får färg i en stor stekpanna. Lyft upp och lägg åt sidan. Fräs löken och paprikan mjuk i samma olja som du stekt halloumin.
  3. Tillsätt tomatpuré, senap, soja, gräddfil, grädde, buljong och några droppar TABASCO® Habanero pepparsås. Lägg i halloumin. Låt sjuda i ca 10 minuter under lock.
  4. Koka riset efter anvisningen på förpackningen.
  5. Strö över persilja på stroganoffen och servera med ris och grönsallad.
TIPS!
Fler tips!
Zucchinifritters med krämig fetaoströra

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Grey Poupon hittar du här!

Läs mer