
Små klenäter, Stefano Catenaccis recept
Foto: Tv4
Du behöver
- 5 äggulor
- 50 g socker
- 3 msk osaltat smör, skirat
- 1 msk konjak
- 1 citron, rivet skal
- 200 g mjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
- Rör äggulor och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt avsvalnat skirat smör, konjak och rivet citronskal och till sist vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta samman till en smidig deg.
- Låt degen vila några timmar på ett svalt ställe.
- Kavla ut degen tunt. Sporra ut rektangulära kakor 7 x 2 cm med ett "knapphål" i mitten. Drag kakans ena hälft genom hålet.
- Fritera i kokosfett eller het majsolja tills de fått ljusbrun färg.
- Låt rinna av på en bricka klädd med hushållspapper.
7 december 2018
Laddar fler recept...