Skinklåda med purjo

Skinklåda med purjo
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skinklåda med purjo

7 ingredienser

Den här lådan med recept från 1970-talet passar att servera på gående bord. Till påsk är den ett måste, men eftersom den är en favorit åker den fram till jul och midsommar också. Lådan kan även serveras som en liten vickningsrätt. Men den är inget för kalorijägaren.

Ingredienser

portioner
  • 300 g rökt skinka
  • 1 msk smör
  • 1 purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ketchup
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Tärna den rökta skinkan. Fräs den i smöret i en stekpanna. Lägg över skinktärningarna i en ugnssäker form.
  2. Tärna purjolöken. Förväll den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg purjolöken ovanpå skinkan i formen. Krydda med lite salt och malen vitpeppar.
  3. Vispa grädden och rör ner tomatketchupen. Bred grädden över innehållet i formen.
  4. Grädda i 220° ugn i 40 minuter. Grädden ska riktigt smälta ner och lådan ska bli mer fast än flytande.