Skinka med svampstuvning

Skinka med svampstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skinka med svampstuvning

12 ingredienser

Den här goda rätten kan serveras med ris eller pasta.

Ingredienser

portioner
  • 6 skivor lättrökt skinka
  • 1 dl grädde
  • 2 msk curry
  • 1 paprika, finhackad

Stuvning:

  • 2-300 g champinjoner, skivade
  • 1 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2-3 dl grädde
  • soja
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Fräs champinjonerna i margarinet tills all vätska kokat bort. Pudra mjöl över och späd med grädde, lite i taget. Krydda med salt, peppar och soja. Koka minst 25 minuter.
  2. Klicka lite stuvning på varje skinkskiva, rulla ihop och lägg i ugnsform. Blanda grädde och curry och slå i formen. Strö på paprika.
  3. Ställ i ugnen cirka 20 minuter. Klicka resten av den varma stuvningen över och servera.