Åländska köttbullar

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 dl mjölk
  • 100 g riven ost
  • hackad persilja
  • 600 g köttfärs
  • 2 dl buljong
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka löken och lägg i en skål, blanda ner ströbröd, ägg, mineralvatten, mjölk, ost och persilja. Lägg i köttfärsen sist och blanda väl men inte för mycket. Köttfärsen blir lätt trådig om den blandas för mycket. Smaka av smeten med salt och peppar. Rulla nu köttbullarna.
  2. Hacka några morötter och stek tillsammans med köttbullarna. Häll på buljong och sedan grädde och låt allt småputtra tills köttbullarna är klara.
  3. Servera de åländska köttbullarna med kokt potatis och saltgurka.
Kommentera receptet

Fler goda recept