Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skånsk äppelkaka

11 ingredienser

En läcker och ganska mäktig äppelkaka som kan serveras till eftermiddagskaffet eller som dessert.

Ingredienser

portioner
  • 4-5 syrliga äpplen, skalade och tärnade
  • 2 tsk malen kanel
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 150 smör, smält
  • 4 dl ströbröd
  • 1 dl malen sötmandel
  • 4 malda bittermandel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda äppeltärningarna med kanel. Smöra och bröa en stor rund kakform.
  2. Vispa ägg och socker. Rör ner smör. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem. Rör till sist ner grädden.
  3. Vänd ner äppeltärningarna och häll upp smeten i formen. Grädda i nedre halvan av ugnen cirka 50 minuter. Servera kakan med vispgrädde eller vaniljsås.