Skaldjurssallad med avokado och romsås

Skaldjurssallad med avokado och romsås
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Skaldjurssallad med avokado och romsås

19 ingredienser

En härlig sommarsallad som passar till lunch eller som bufférätt. /Ulrika

Ingredienser

portioner

sallad

  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 dl salladsärtor (eller sockerärtor)
  • 1 rödlök
  • 1 kruka krispsallad (eller annan sallad)
  • 1 dl gröna ärtor
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • citronsaft, pressad
  • 2 avokador
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 dl kräftstjärt
  • 2 ägg, hårdkokta

romsås

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl stenbitsrom (eller ishavsrom)
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

Sallad

  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet (13–15 minuter).
  2. Strimla sugarsnapsen på längden.
  3. Skala och finhacka rödlöken.
  4. Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med kokt quinoa.
  5. Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda.
  6. Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över.
  7. Skala avokadorna, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.
  8. Fördela räkor och kräftstjärtar över salladen och garnera med dill, ägg och avokadobitar.

Romsås

  1. Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.