Skaldjursminestrone med kumminpesto

Skaldjursminestrone med kumminpesto
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skaldjursminestrone med kumminpesto

25 ingredienser

Vermiceller tillverkas av rismjöl och kallas ibland även för “änglahår”. När man tillsätter dem i soppan reder de av den en smula.

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar (små)
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 0,5 zucchini
  • 2 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 8 dillkronor
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 l fiskbuljong
  • 0,5 l hummerfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g vermiceller
  • 0,5 dl röda bönor, kokta (eller bruna bönor)
  • 20 blåmusslor, kokta
  • 2 tomater
  • 300 g kräftstjärt

Kumminpesto:

  • 1 kruka basilika
  • 2 msk pinjenötkärnor, lätt rostade
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 krm citron, skalet, rivet
  • 0,5 tsk malen kummin
  • 1 krm salt
  • strösocker

Gör så här

  1. Kumminpesto: Plocka bladen av basilikan och rosta pinjenötterna lätt i en het, torr stekpanna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Mixa basilikablad, pinjenötter, olivolja, parmesanost, vitlök, citronskal och kummin. Krydda med salt och ställ åt sidan.
  2. Skär potatis och blekselleri i slantar, skiva zucchini och dela dem i kvartar. Skala och hacka schalottenlöken grovt och skala och slanta morötterna. Fräs grönsakerna och krondillen i olivoljan. Tillsätt buljongerna och koka grönsakerna al dente. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.
  3. Före servering: Skålla, skala, kärna ur och hacka tomaterna. Hetta upp soppan, tillsätt vermiceller, bönor, tomater, kräftor och musslor och sjud soppan ytterligare ca 1 minut. Fiska upp krondillen och servera soppan direkt med en klick kumminpesto.