Skagenröra på avokadobädd, serveras med smördegsuggla

Skagenröra på avokadobädd, serveras med smördegsuggla
Foto: TV4

Skagenröra på avokadobädd, serveras med smördegsuggla

Av: Sofie -Jönköping

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

15m

Krämig skagenröra, serveras på en bädd av avokado, med frasig figur av smördeg.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Skagenröra

  • 3 ägg
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 förp fryst dill
  • 240 g skalade räkor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Smördegsuggla

  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg
  • räkor, garnering
  • färsk dill, garnering
  • citron, skivor till garnering

Avokadobädd

  • 4 avokador

Gör så här

Skagenröra

  1. Koka äggen i 9 minuter, skala och använd en äggdelare.
  2. Lägg räkor i en bunke tillsammans med ägg och övriga ingredienser, blanda väl.
  3. Krydda blandningen med salt, peppar och citronjuice, smaka av.
  4. Låt stå kallt till servering.

Smördegsuggla

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut den färdiga smördegen.
  3. Stansa ut figurer med en pepparkaksform och lägg på bakplåtspapper.
  4. Vispa upp ett ägg och pensla på figurerna.
  5. Sätt in i ugnen i 10 min till de är gyllenbruna och luftiga.

Avokadobädd

  1. Skala och skiva 4 avokador precis innan servering.

Servering

  1. Lägg upp avokadoskivor på tallriken, som en bädd, lägg skagenröra ovanpå.
  2. Låt smördegsfiguren stå upp och dekorera ”håret” med räkor.
  3. Toppa med färsk dill och citron.