I samarbete med Scan

Sjömansfalu med rotfrukter

Scan Sjömansfalu med rotfrukter
Foto: Angelica Söderberg
30 m
4

Du behöver

  • 400 g Scan faluish
  • smör, till stekning
  • 2 röda lökar
  • 800 g potatis
  • 50 cl mörk öl eller porter
  • Ca 2-3 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 lagerblad
  • några kvistar timjan
  • salt och peppar
  • eventuellt majsstärkelse, till redning

Gör så här

  1. Skär faluishen i skivor och bryn snabbt i en stekpanna med lite smör. Lägg ner korvskivorna i en stor gryta.
  2. Skiva rödlök, skala och dela ner potatis och lägg ner i grytan tillsammans med korven. Slå över ölen och fyll på med vatten tills allt täcks. Tillsätt buljongtärningar, lagerblad, timjan.
  3. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt grytan med lite utspädd majsstärkelse.
  4. Servera grytan rykande varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept