"Sizzler" på pilgrimsmussla

75 m
4
75 m
4

Du behöver

Svampbuljong

  • 500 g champinjoner, brutna i bitar
  • 5 dl vatten
  • 2 kvistar timjan
  • salt

Pilgrimsmussla

  • 8 pilgrimsmusslor, färska
  • olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och svartpeppar

Topping

  • färsk öringsrom
  • dill
  • körvel
  • små krutonger

Gör så här

  1. Sjud champinjoner med vatten, timjan och lite salt på svag värme i 60 minuter. Sila genom en fin sil och efteråt genom ett kaffefilter. Koka samma till en mustigt smak och smaka av med salt.
  2. Skiva musslorna i 3 skivor per mussla. Lägg samman 6 skivor omlott till en liten cirkel och krydda med olivolja. Toppa med citron, chili, salt och svartpeppar.
  3. Värm en gjutjärnspanna ordentligt. Ställ ner pannan framför gästerna och lägg i musslorna i ”cirklarna”. Låt dom tillagas i 15 sekunder, det ska fräsa och bli lite show.
  4. Slå på 0,5 dl svampbuljong och låt musslorna tillagas. Toppa med rom, örter och krutonger. Ät direkt ur pannan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept