"Sizzler" på pilgrimsmussla

5 röster
75 m
4

Pilgrimsmusslor serverade i en rykande stekpanna! Slå över svambuljong och toppa med rom, örter och krutonger. Den här förrätten blir både en show och fantastiskt god!

Visa mer
75 m
4
4 portioner

Du behöver

Svampbuljong

  • 500 g champinjoner, brutna i bitar
  • 5 dl vatten
  • 2 kvistar timjan
  • salt

Pilgrimsmussla

  • 8 pilgrimsmusslor, färska
  • olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och svartpeppar

Topping

  • färsk öringsrom
  • dill
  • körvel
  • små krutonger

Gör så här

  1. Sjud champinjoner med vatten, timjan och lite salt på svag värme i 60 minuter. Sila genom en fin sil och efteråt genom ett kaffefilter. Koka samma till en mustigt smak och smaka av med salt.
  2. Skiva musslorna i 3 skivor per mussla. Lägg samman 6 skivor omlott till en liten cirkel och krydda med olivolja. Toppa med citron, chili, salt och svartpeppar.
  3. Värm en gjutjärnspanna ordentligt. Ställ ner pannan framför gästerna och lägg i musslorna i ”cirklarna”. Låt dom tillagas i 15 sekunder, det ska fräsa och bli lite show.
  4. Slå på 0,5 dl svampbuljong och låt musslorna tillagas. Toppa med rom, örter och krutonger. Ät direkt ur pannan.
20 januari 2017

Laddar fler recept