Räksoppa med chili

Räksoppa med chili
Foto: TV4

Välsmakande elegant räksoppa, innehåller hummerfond och vispgrädde samt lite konjak. /Siw

Dryckestips
Leth Grüner Veltliner, art.nr. 4200, 75 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 november 2010
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
1h
4

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st stor gul lök
  • 1 st morot
  • En liten bit fänkål
  • 1 st röd chilifrukt
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2-3 msk hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 3 msk konjak

Serveras med

  • bröd

Gör så här

  1. Skala räkorna och ta undan skalen.
  2. Skala och finhacka lök, morot, fänkål och chilifrukt.
  3. Finhacka dillen.
  4. Smält smöret och fräs lök, vitlök, morot, fänkål, chili och dill.
  5. Tillsätt tomatpuré och räkskal.
  6. Strö över mjöl och späd med vin, vatten och fond.
  7. Låt koka i 8-10 minuter.
  8. Vänd ner grädde och smaka av med kryddor och konjak.
  9. Låt koka lite till.
  10. Ta av och sila soppan.
  11. Vänd ner räkorna och värm soppan som nu inte får koka.
  12. Servera med bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept