Räk- och grönsaksrisoni med chorizo

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl risoni
  • 300 g skalade räkor
  • 1 rödlök, skalad
  • 0,5 gurka
  • 2 tomater
  • 2 sticklökar
  • 1 rödpaprika
  • 1 krm pimento pulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl skaldjursbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 2 chorizo
  • 1 kvist persilja
  • 1 msk citron juice
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Tärna gurka, tomat och paprika till grövre bitar. Skiva rödlöken tunnt.
  3. Fräs vitlök, kryddorna i oljan, slå på buljongen. Låt koka upp.
  4. Dela chorizon på längden och grilla. Blanda alla ingredienser i den varma buljongen.
  5. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept