Sillsallad med gifflar som förrätt

0 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 filéer inlagd sill
  • 8 små inlagda rödbetor
  • 1 syrligt äpple
  • 0,5 gul lök
  • 1 saltgurka
  • 2 kokta, kalla potatisar
  • 1 msk svensk senap
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl matolja

Till servering

  • 4 gifflar

Gör så här

  1. Skala äpplet. Tärna sill, rödbetor, äpple, gul lök, saltgurka och potatis fint.
  2. Rör ihop senap, socker och vinäger och vispa ner oljan droppvis. Blanda såsen med det övriga och låt salladen stå svalt en stund.
  3. Lägg upp i små portionsformar och servera med gifflar.
2 juni 2009

Fler goda recept