Sill i kapprock

Sill i kapprock
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sill i kapprock

8 ingredienser

Kapprock betyder i det här fallet att man klär in sillen i papper. I paketet koncentreras alla aromer från sillen, löken och dillen. Under stekningen blåser paketet upp sig till en trevlig ballong. Lite smör hör till som smakförhöjare. Servera med kokt potatis. Sillen kan bytas ut mot lax eller tonfisk från burk.

Ingredienser

portioner
  • 4 urvattnade saltsillfiléer
  • 2 gula lökar
  • 60 g smör
  • 4
  • 1 dl dill
  • 1 äggvita
  • 1 dl matolja
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och fräs den i hälften av smöret på låg värme så att den blir mjuk och gyllenbrun. Finhacka dillen. Dubbelvik smörpappersarken och smöra i mitten där sillen ska ligga med resten av smöret. Lägg en filé på varje smörpapper, fördela lök och dill på sillen.
  2. Vispa upp äggvitan. Pensla äggvita runt om där det dubbelvikta pappret möts. Vik nu från ena sidan till den andra många småveck, så att sillen blir instängd i ett halvmåneformigt kuvert.
  3. Hetta upp ett par stekpannor, häll i olja och lägg i kapprockarna, ett par åt gången. Stek bara på ena sidan och ös med oljan flera gånger så pappret blir brunt och blåser upp sig som en ballong.