Rödbetscarpaccio

1h 15 min
4
Rödbetscarpaccio
Foto: Frida Wismar

Rödbetscarpaccio med chèvre- och pepparrotscrème. Recept från boken Spisvärme.

Läs mer om boken

Spisvärme


28 mars 2012
1h 15 min
4

Du behöver

  • 4 st medelstora rödbetor
  • 2 st lagerblad
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1 tsk torkad eller 1 kvist färsk timjan
  • 75 g chèvreost
  • 2 msk crème fraiche
  • 0,5 msk riven pepparrot
  • 2 dl rödbetsspad (från rödbetskoket)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1–2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • Flingsalt efter smak

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och timjan i vatten som precis täcker dem. Det tar ca 40 minuter.
  2. Mosa chèvre och blanda med crème fraiche och riven pepparrot.
  3. När rödbetorna är klara, ta upp dem och lägg dem åt sidan.
  4. Sila 2 dl av rödbetsspadet, blanda det med balsamvinäger och socker och reducera på hög värme tills hälften av vätskan återstår.
  5. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull.
  6. Skiva rödbetorna tunt och lägg upp dem på fyra tallrikar med en klick av chèvre- och pepparrotscrèmen.
  7. Ringla över det reducerade rödbetsspadet och det brynta smöret, strö över flingsalt och servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept