Salsicciakorv med linser på sydligt vis

0 röster

Belgisk linsrätt med salsicciakorv.

Receptet är en del av Sigrid Báránys veckomeny. Här hittar ni hela veckans meny:
Måndag:

Ugnsstekt citronkyckling


Tisdag:

Jordärtkockssoppa på kycklingbuljong


Onsdag:

Tortilla med gazpachosallad


Torsdag: Salsicciakorv med linser på sydligt vis
Fredag:

Pasta med svamp, salsiccia och ost



Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

  • 50 g rökt sidfläsk (kan uteslutas)
  • 1 stor morot eller 2 små
  • 1 stor gul lök
  • 2 stjälkar selleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 burkar linser (2 x 400g), avrunna
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk god olivolja
  • 0,5-1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • Salt och svartpeppar
  • 6 salsicciakorvar eller andra korvar, gärna färska (även isterband går bra)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Hacka lök, morot och selleri ganska fint. Hacka vitlöken. Tärna fläsket fint.
  3. Stek fläsket så att det släpper fett och bryns. Lägg i grönsakerna och fräs tills de mjuknar och börjar brynas lite. Om du inte använder fläsket, stek i smör.
  4. Blanda i vin, tomat, koriander och olivolja och låt koka upp. Dela sönder tomaterna med en slev (det går också att dela dem i burken, med en sax – tips från Marcus Aujalay!) Salta och peppra och häll över i en ugnsform. Pricka korvarna och lägg dem ovanpå linsgrytan. Ställ in i ugnen.
  5. Stek tills korvarna är klara, genomvarma och med knaprigt skinn på ovansidan. Du kan vända på korvarna ibland för att få en jämn stekning.
  6. Smaka av linsgrytan med salt, peppar och eventuellt lite mer färsk koriander. Servera varmt.
27 augusti 2012

Laddar fler recept