Getostknyten med serranoskinka

0 röster
20 min
4

Knyten med getost och serranoskinka smaksatt med oliver, timjan och rosépeppar.

Vintips från Jens Dolk
4607 Pinot Bianco Weissburgunder 2012, Italien (4 Solar)
Pinot bianco på Italienska, weissburgunder på Österrikiska och pinot blanc på Franska – samma druva. Vinet görs i nordöstra Italien på gränsen till Österrike. Krispigt och syrligt vin med päronläskande doft och smak. Gott som uppfriskande drinkvin till salta tillbehör.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor serranoskinka
  • 100 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 gröna, kärnfria oliver
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 0,5 tsk rosépeppar (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Dela skinkskivorna på bredden.
  2. Hacka oliver fint. Mosa chèvreost med gaffel och blanda med crème fraiche, oliver, timjan och eventuellt rosépeppar.
  3. Lägg en klick av röran på varje skinkskiva och lägg om skinkan som ett litet paket.
5 december 2013

laddar fler recept

Laddar fler recept