Quesadillas med svarta bönor och avocado

Sigrid Bárány

Quesadillas med svarta bönor och avocado

7 ingredienser

20 min

Se fler recept från Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner
  • 8 mjuka tortillabröd
  • 4 dl riven ost (gärna lagrad, gärna fet)
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 4 msk mild grön chili på burk, hackad (eller 2 msk hackad stark jalapeño på burk)
  • 1 förp svarta bönor, sköljda
  • 1 avokado, tunt skivad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme.
  2. Lägg ett tortillabröd i pannan, lägg på en fjärdedel av osten, en fjärdedel av bönorna, en fjärdedel av avocadon, en fjärdedel av koriandern, en fjärdedel av den gröna chilin eller jalapenon och en fjärdedel av saltet.
  3. Lägg på det andra brödet och tryck lite med händerna eller en stekspade på quesadillan. När den har fått lite rostad yta på undersidan vänder du på den och steker på andra sidan i 1-2 minuter tills osten har smält.
  4. Skär quesadillan i fyra delar och servera genast, gärna med salsa fresca och gräddfil.