Västerbottenpaj utan pajskal

Sigrid Bárány

Västerbottenpaj utan pajskal

5 ingredienser

35 min

Det här är nästan mer som en timbal eller terrin än som en paj. Mjukt, lent och dekadent helt utan pajskal. Passar både GI och LCHF.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde (eller hälften grädde, hälften mjölk)
  • 300 g Västerbottensost, riven
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 krm vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform eller lagom stor gratängform.
  2. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
  3. Lägg den rivna västerbottensosten i formen och häll över äggsmeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter eller tills smeten stannat och fått fin färg. Låt svalna.
  5. Servera din västerbottenspaj ljummen eller kall med eventuell topping.