Sichuanstekta rädisor med fläsk och koriander

Härligt kryddigt stekfläsk med rädisor, mynta och koriander. Servera som det är eller med nykokt ris till.

16 juni 2017
4

Du behöver

  • 2 knippe rädisor
  • 200 g stekfläsk
  • 1,5 msk råsocker
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk mald sichuanpeppar
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl koriander, hackad
  • 0,5 dl myntablad
  • salt

Gör så här

  1. Skölj och ansa rädisorna och dela i hälften.
  2. Strimla fläsket och stek knaprigt i en stekpanna. Tillsätt socker, paprikapulver och sichuanpeppar.
  3. Sänk värmen och tillsätt rädisor. Låt steka ca 5 minuter tills rädisorna är varma och kryddorna fått fart i smaken. Smaka av med salt och vinäger.
  4. Vänd in örter. Servera som det är eller tillsammans med ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept