Sherrysill

6 röster
4
Sherrysill
Foto: TV4

Sherrysillen ser trevlig ut på julbordet med sin röda färg. Och god är den, dessutom. Lagen behöver bara röras ihop, inte kokas.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 rödlök i skivor
  • 1 morot i skivor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 msk torr sherry

Gör så här

  1. Rör ihop ättikslagen av ättika, strösocker, vatten, tomatjuice och sherry. Rör ordentligt så att sockret löser sig. Krydda med kryddpeppar och lagerblad.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst 1 dygn.
  3. Skär sillen i bitar och garnera med finhackad rödlök, morot och krossad kryddpeppar.
11 juni 2009

Laddar fler recept