Sesamsotad sej med grönsaksnudlar & syltad ingefärskräm

4 röster
60 min
4
Sesamsotad sej med grönsaksnudlar & syltad ingefärskräm

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Umami.

Umami krydda Santa Maria
60 min
4
4 portioner

Du behöver

Fisk

  • 0,6 kg sejfilé
  • 1,25 l vatten
  • 0,5 dl salt
  • 0,25 dl strösocker
  • 2 msk Santa Maria Ekologisk gurkmeja
  • 2 msk sesamolja

Grönsaksnudlar

  • 1 förp Santa Maria Egg Noodles
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1,5 dl böngroddar
  • 1 broccoli
  • 1 dl sesamolja
  • 0,75 dl Santa Maria Thai Soya Sauce
  • 1 dl Santa Maria Sweet Chili Original, 200 ml
  • 1 tsk Santa Maria Ekologiska Chili Flakes
  • 1,5 tsk Santa Maria Japanese Natural Umami

Ingefärskräm

  • 0,5 dl syltad ingefära
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl färskost
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Sej
    Portionera sejen i 4 lika stora bitar.
  2. Mixa vatten med salt, gurkmeja och socker så att det löser sig.
  3. Lägg i fisken i vattnet och rimma i 20 minuter.
  4. Ta upp och låt rinna av.
  5. Ge fin yta i torr stekpanna. Pensla med lite sesamolja.
  6. Baka sedan av på 80 grader varmluft till fisken håller 44 grader i innertemperatur.
  7. Grönsaksnudlar
    Tillred äggnudlarna enligt förpackningen. Strimla moroten och purjolöken och skär broccolin i fina bitar. Woka grönsakerna i stekpanna med sesamoljan och sojan. Häll i sweet chili och Umamikrydda mot slutet.
  8. Vänd i nudlarna och smaka upp med chiliflakes.
  9. Ingefärskräm
    Finhacka ingefäran och blanda med resten av ingredienserna. Se till att få med lite av juicen som ingefäran ligger i.
  10. Smaka av med salt.
23 mars 2020