Sesamrostad kyckling med krämig coleslaw

koket.se
Sesamrostad kyckling med krämig coleslaw
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sesamrostad kyckling med krämig coleslaw

18 ingredienser

60 m

Ugnstekta kycklinglår marinerade med en vitlök- och sesammarinad serveras med en koreansk coleslaw.

Se & gör hemgjord majonnäs som Tommy Myllimäki!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1,5 kg kycklinglår
  • 1 dl japansk soja (eller koreansk soja)
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk vita sesamfrön
  • svartpeppar, några drag med pepparkvarnen

coleslaw

  • 1 klyfta vitkål
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 morot
  • 4 salladslökar
  • 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt

Servering

  • 4 port koreanskt ris, kokt (eller japanskt ris)

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Låt marinera i minst 30 minuter eller mer, gärna 1 dygn.
  2. Ge dem snabbt färg runtom i en het stekpanna. Lägg med skinnsidan upp i en bakplåtspapperklädd ugnsform, strössla på sesamfrön och baka i ugn 225 grader i ca 20 minuter.
  3. Strimla kål tunt och blanda ner risvinäger, krama grönsakerna med handen till de ger med sig lite och är både lite spänstiga och krispiga. Riv morot och skiva salladslök så tunt som möjligt.
  4. Tillsätt chilipastan och majonnäs, ingefära och vitlök och rör om väl. Smaka av med salt.
  5. Servera kycklingen med nykokt ris och den koreanska coleslawen.