Sätt ugnen på 200°. Blanda olivoljan med honungen och saltet. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner vitlöken. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem marinera i 15 minuter. Bryn dem på låg värme och flytta över i en ugnssäker form. Strö över sesamfröna och låt dem eftersteka i 8 minuter. Kontrollera med en sticka att köttsaften är klar och genomskinlig. Skär i sneda skivor före servering.
Koka upp kycklingbuljongen med honung och smör. Häll buljongen över couscousen och låt stå i 20 minuter. Skär pepparfrukterna på längden, skrapa ut kärnorna och hacka pepparfrukterna. Tärna fetaosten. Riv sallatsbladen i mindre bitar. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda pepparfrukt, fetaost och sallat med couscousen.
Skala melonerna, ta ut kärnorna och skär fruktköttet i mindre bitar. Skär tomaterna i klyftor. Skala äggen och dela dem. Dela avokadorna, ta ut kärnorna och skär frukterna i klyftor. Pressa över några droppar citron för att hindra att avokadon mörknar. Fördela couscousen i 6 portionsskålar och fördela kycklingbitarna och tillbehören över. Toppa med blåbär.