Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

POPULÄRT
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök
Foto: köket.se

Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

16 ingredienser

30 m

En vardagsklassiker som är svår att tröttna på! Piffa upp den klassiska pyttipannan med senapsstuvning, picklad lök, salladslök och persilja. Serveras med Felix inlagda rödbetor!

Felix tipsar!
Felix krögarpytt produkt

Felix tipsar!

FELIX Krögarpytt är gjord på 100% svenskt kött och potatis, och tillagas lokalt i Eslöv i hjärtat av Skåne.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Stuvad pytt

  • ca 1 kg Felix Krögarpytt
  • smör, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 ägg
  • olja, till stekning
  • 0,5 kruka persilja
  • 2 salladslökar
  • Felix skivade rödbetor

Gör så här

  1. Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.
  2. Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Vispa samman grädde, dijonsenap och kalvfond i en skål. Häll såsen över pytten och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek äggen i lite olja till önskad stekyta.
  4. Skiva salladslök och hacka persilja.
  5. Servera pytten tillsammans med de stekta äggen, picklad lök och skivade rödbetor. Toppa med salladslök och lite persilja.