Senapsmarinerad kyckling med dragonmajonnäs och pommes på haricots verts

Senapsmarinerad kyckling med dragonmajonnäs och pommes på haricots verts
Foto: Köket

Senapsmarinerad kyckling med dragonmajonnäs och pommes på haricots verts

16 ingredienser

1 h 30 m

Grillad kyckling med senapsmarinad serverad tillsammans med pommes på haricot verts och dragonmajonnäs. Pommes fritesen blir riktigt krispiga och goda och passar perfekt till den här snabbvarianten av bearnaise.

Ingredienser

portioner

marinad

  • 1,5 msk Hellmann's Honey Mustard
  • 0,5 msk honung
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 citroner

Dragonmajonnäs

  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • salt

Haricots verts- pommes

  • 400 g haricots verts
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt kycklingen marineras minst 1 h, gärna längre. Förbered för grillning och grilla kycklingen tills den är genomstekt och fått en härlig yta.
  2. Dela citronen på mitten och grilla med snittytan nedåt tills den fått färg från grillen. Då får citronen en söt och god smak.

Dragonmajonnäs

  1. Blanda dragon och vinäger och låt dra någon minut. Blanda sedan ut med majonnäs och smaka av med salt.

Pommes

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut haricots verts på en klädd plåt. Massera in riktigt med olja och strö över salt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått fin färg och börjar bli krispiga.