Semifreddo, Campogianis recept

26 röster
20 m + tid i frys
4
20 m + tid i frys
4

Du behöver

  • 6 msk socker
  • 6 äggulor
  • 0,5 l grädde
  • 3 msk lemoncurd
  • maräng (egengjord eller köpt)
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Vispa sockret och äggulorna tills du får en fluffig smet.
  2. Vispa upp grädden i en bunke. Vispa den ganska hård för att sen vända ner den i äggsmeten tillsammans med lemoncurd och lätt krossad maräng. Men vänd allt försiktigt och blanda inte för hårt. Lägg upp i önskad form och ställ in i frysen tills den hårdnar.
  3. Ta fram semifreddon lite innan servering och lägg upp på tallrikar. Garnera med lite extra krossad maräng och den zestade citronen och några klickar lemoncurd och kanske lite citronmeliss.
  4. Klar att äta, smaklig måltid.
12 november 2017

Fler goda recept