Ostron

0 röster
30 min
4

Härliga ostron serverade med citron och en klassisk fransk vinägrett.

Öl/vin: Servera med en väl kyld champagne.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 20 ostron, gärna av olika sorter
  • 1 citronhalva

Vinägrett

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk rödvin

Gör så här

  1. Ostronen: Börja med att öppna ostronen. Använd helst av allt en ordentlig ostronkniv. Försök hitta en skarv mellan skalan, när du håller ostronets platta sida uppåt. När du fått in spetsen, bänd upp lite försiktigt utan att flisa sönder skalet och skär slutligen av muskeln som håller ihop skalen. Häll krossad is över ditt serveringsfat och kila fast ostronen. Skär upp citronskivor och placera runt om i isen.
  2. Vinägrett: Skala och finhacka en stor schalottenlök. Lägg hacket i en skål och höll över 1 dl rödvinsvinäger och en 1 msk rödvin. Låt stå en stund innan servering så lökens smak mildras lite.
8 januari 2010

Laddar fler recept