Sébastiens müsli

POPULÄRT
Müsli
Foto: Carl Kleiner
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Sébastiens müsli

13 ingredienser

Söt, god och så nyttig! En müsli förtrollar vilken tråkig yoghurt som helst och ger dig en bra start på dagen. Testa att piffa upp müslin med säsongens frukter, någon kompott eller lite sylt.
Recept från boken Den franske bagaren.

Se fler recept från

Den franske bagaren

Ingredienser

  • 125 g havregryn
  • 125 g rågflingor
  • 80 g pumpakärnor
  • 80 g solroskärnor
  • 80 g linfrön
  • 25 g sesamfrön
  • 25 g kokos, hyvlad eller riven
  • 50 g pistagenötter
  • 50 g sötmandel
  • 25 g muscovadosocker
  • 50 g honung
  • 100 g vatten, varmt [1 dl]
  • 45 g matolja [0,5 dl]
  • blandade soltorkade frukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Blanda frön, flingor och nötter i en skål.
  3. Strö över muscovadosocker.
  4. Häll det varma vattnet, honungen och matoljan i en kastrull och värm upp under omrörning.
  5. Det ska inte koka, utan endast bli varmt (50–60°).
  6. Häll vätskan över nötblandningen och blanda försiktigt med händerna.
  7. Fördela müslin på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  8. Rosta i ugnen i 1.5 – 2 timmar.
  9. Rör om med en träslev då och då så att müslin inte klumpar sig eller bränns vid.
  10. Ta ut och låt den svalna.
  11. Blanda in de torkade frukterna.
  12. Själv gillar jag korinter, torkade körsbär, torkade aprikoser och torkad ananas, men alla torkade frukter går bra.
  13. Häll müslin i en stor metallburk med tättslutande lock och förvara den i skafferiet.