Chokladganache

Sébastien Boudet

Chokladganache

4 ingredienser

Jordgubbsfondue med en riktigt chokladganache.

Se fler recept från Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 130 g mörk choklad 70 %
  • 130 g choklad 40 %
  • 300 g vispgrädde
  • 60 g osaltat smör, rumstempererade

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader.
  2. Koka upp grädden.
  3. Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott.
  4. Genom att tillsätta ytterst lite grädde i taget samtidigt som du rör kraftigt får du en ljuvligt len ganache.
  5. Temperaturen får aldrig går ner till under 35 grader när du arbetar in grädden i chokladen.
  6. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader
  7. Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer.
  8. Vinkla stavmixern så den går ända ner i botten av skålen för att undvika att vispa in luft i ganachen.
  9. Täck ganachen med plastfilm (plasten ska vara i direktkontakt med krämen). Låt ganachen stå i rumstemperatur i 2–3 timmar så att krämen kristalliseras.