Johan Sörbergs macarons

Macarons
Foto: Matton
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johan Sörbergs macarons

6 ingredienser

Konditor Johan Sörbergs recept på macarons, franska mandelmarängkakor som du kan fylla med smörkräm, chokladganache eller sylt.

Ingredienser

portioner stycken
  • 125 g skållad mandel, finmald
  • 225 g florsocker
  • 100 g äggvita
  • 25 g strösocker
  • hushållsfärg (valfri färg)
  • smörkräm (eller sylt)

Gör så här

  1. Blanda samman mald mandel och florsocker.
  2. Vispa äggvitor och strösocker i en annan bunke till en fast maräng. Tillsätt eventuellt valfri hushålssfärg.
  3. Blanda de två massorna väl och spritsa ut till en femkronas storlek på ett bakplåtspapper av bra kvalitet.
  4. Grädda på dubbla plåtar i 210 grader i ca 6 minuter.
  5. Låt svalna av - om det sitter fast så frys hela pappret.
  6. Sätt ihop kakorna två och två med t ex smörkräm, chokladtryffel eller fast sylt emellan.