Scrambled tofu i tortillawraps

POPULÄRT
Scrambled tofu
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Scrambled tofu i tortillawraps

16 ingredienser

20 m

En vegansk variant av äggröra med liknande krämig konsistens och mild rund smak! Snabb och enkel att göra och passar perfekt som helgfrukost, brunch, lunch eller varför inte kvällsmat. Tips: för mer äggsmak så kan du smaksätta med en knivsudd svart salt, även kallat kala namak.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 500 g tofu fast, naturell
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grönsaksbuljongspulver
  • 3 msk näringsjäst (valfritt; kallas ibland Bjäst)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 msk ev gräslök, hackad
  • 3 msk ev persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • 4 tortillabröd (glutenfria om så önskas)
  • 4 ev yttre lager från salladslök att knyta om wrapsen
  • 8 körsbärstomater

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken. Värm upp stekpannan, häll i olivolja och lök. Häll sedan på lite vatten, det hjälper löken att mjukna utan att behöva tillsätta mer olja. Fräs på låg-mellanvärme i 6-7 minuter under omrörning tills löken mjuknat och börjar bli gyllengul. Tillsätt sedan den finhackade vitlöken och låt den fräsa med ca 1 minut.
  2. Under tiden löken fräses: öppna tofuförpackningen, häll av vattnet och skölj tofublocket lite under rinnande vatten för att få bort inläggningsvattnet. Lägg tofun i en skål och mosa den med en gaffel tills den är småsmulig. Tillsätt gurkmeja, grönsaksbuljongpulver, näringsjäst och kokosmjölk och rör om.
  3. Häll tofublandningen i stekpannan när löken är gyllengul. Låt puttra i ca 2 minuter under omrörning. Ta av värmen och rör ner hackad gräslök och persilja. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
  4. Fördela tofun på tortillasen och vik ihop. Om du vill så kan du använda de yttre bladlagren från en salladslök för att knyta om wrapsen! Servera gärna med söta cocktailtomater.