Scampi amoureuse

Scampi amoureuse
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Scampi amoureuse

Av: Köket.se

Från: TV4

11 ingredienser

Allt i en form är uppskattat både av värd och gäster. Havskräftor ska aldrig koka i stuvningar då blir det smuliga eller sega.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 1 förp frysta scampi [ca 200 g]
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk margarin
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5-1 msk curry
  • 0,75 dl torrt vitt vin
  • 1,5-2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • ananas, i bitar
  • kokt ris

Gör så här

  1. Tina scampi och fräs dem hastigt i en panna med lite matfett. Lägg åt sidan.
  2. Tillsätt mjöl, lök, curry och vänd runt. Slå på vin och grädde, småputtra 5 minuter. Tillsätt scampi, salt och peppar. Slå på risbädd, garnera med ananas.