Epoq rosa kökepoq_elgiganten_svg

Sätt färg på köket – 5 tips!

Grått, begie, vitt och svart i all ära, de är trygga och klassiska färger i köket. Men är du mer av en färgglad person? Då måste du spana in de här ursnygga trendfärgerna från Epoq Kök! Här är 5 inspirerande kök och färger som sticker ut ur mängden!

Gå hela vägen och förnya köket med stilsäkra köksluckor, välj en matt snygg färg på diskho och blandare eller bara pigga upp med nya detaljer och knoppar. Oavsett hur mycket du vill förändra i ditt kök hjälper Epoq dig på vägen!

1. Naturnära lugn med gröna toner

Epoq pistachio

Gröna färger är enkla att jobba med då de passar bra ihop med många andra färger som beige, grått, jordtoner och mjuka toner av blått. De här färgerna  går även superfint ihop med de flesta träslag och metaller. Pistachio heter den nya vackert ljusgröna färgen i Epoqs Svanenmärkta Trend-serie. Epoq har även många fler gröna nyanser att välja på.

2. Burgundy - det nya svarta

Epoq burgundy

Det vinfärgade köket är här för att stanna. En sober färg som är både tildlös och faktiskt lätt att kombinera med färger och material i alla jordnära nyanser. Mässing, rosé eller krom passar alla till det stilrena och inbjudande Burgundyfärgade köket.

Bläddra i nya kökskatalogen här!

3. Kombinera olika färger

Epoq Sage grön

Vill du inte gå all in med färg på alla skåp? Med Epoqs kökslösningar och breda utbud kan du enkelt välja olika kulörer på väggskåp, underskåp och köksö. I Epoqs utbud hittar du 40 färger och 30 olika storlekar, allt för att passa just ditt kök. Här Epoqs populära gröna färg Sage tillsammans med vita överskåp.

Har du förmånen att inreda ett stort och rymligt kök, men vill undvika att det känns alltför massivt, kan du använda olika färger på fronterna på bakvägg och köksö

-Ingvill Greve Hermansen, senior designer hos Epoq

4. Modernt med rosa

Epoq rosa kök

Allt fler vågar satsa på kök med färg. Epoq har färger i korall och terracotta, men här senaste nyheten Misty rose, en dovt puderrosa färg som passar till de flesta träslag och metaller. Rosa går utmärkt att kombinera med andra ton i tonfärger, liksom en vacker kontrast till svart, vitt eller olika jordnära nyanser.

5. Trendigt med gult

Epoq gult kök 2023

Ett gult kök är verkligen en trendig utstickare. Hur glad blir man inte av den här färgen? Kombinera med mjuka gröna och blå toner för ett läckert retroinspirerat kök eller vita, ljusa toner och träslag för ett mer trendigt utseende.

Gillar du mer neutrala lugna färger som greige, grå och beige? 

Läs mer om de nya varma färgerna i Trend-serien här!

Epoq erbjuder kök av hög kvalitet. Skåpen och lådorna testas 120 000 gånger och lådorna tål upp till 60 kg. Epoq har också 35 års garanti avseende material- och produktionsfel.

Vill du veta mer? Boka ett kostnadsfritt 90-minuters rådgivningsmöte med en köksspecialist!