Sashimi, Frida Ronges recept

Frida Ronge

Sashimi, Frida Ronges recept

8 ingredienser

Frida Ronges recept på sashimi med lax, skrei och pilgrimsmussla. Underbart gott som en lyxig förrätt!

Ingredienser

portioner
  • 1 bit rättika
  • 50 g laxfilé (eller röding)
  • 50 g pilgrimsmussla
  • 50 g skreitorsk
  • 1 dl japansk soja
  • 1 citron
  • ca 20 g wasabi (eller riven pepparrot)
  • ev 4 shisoblad

Gör så här

  1. Skala och skär rättika i tunna strimlor.
  2. Skär fisken i loins, dvs i bitar som är ca 5 cm breda och 15 cm långa, och därefter skär mot fiskens lameller. På fetare fisk som t ex röding kan man skära tjockare skivor. Pilgrimsmusslan kan skäras rakt om 3-4 skivor per mussla.
  3. Servera fisken och rättikan med 1 skiva citron, riven wasabi eller pepparrot och soja.