Rickards heta räkor med kokoskräm

Rickards heta räkor med kokoskräm
Foto: TV4

Rickards heta räkor med kokoskräm

Av: Sara Vahlberg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En elegant förrätt som är lätt att göra och som går bra att förbereda. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Tips vid marineringen: Om du vill kan du lägga de olika marinaderna i små plastpåsar så tar det mindre plats i kylskåpet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 250-200 g färska räkor (på fiskarspråk "en kvarts kilo")

Chilimarinad

  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • flingsalt
  • vitpeppar

Saffransmarinad

  • 1 förp saffran, mortlad
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • vitpeppar

Cocoskräm

  • 4 msk kokospulver
  • 2 dl grädde
  • strösocker

Gör så här

  1. Tag fram två skålar. Blanda sambal oelek, några nypor flingsalt och en dutt vitpeppar i en skål.
  2. Blanda rapsolja, några nypor flingsalt och dutt vitpeppar i den andra skålen. Finmal saffran i en mortel och häll i skålen.
  3. Skala räkorna och dela upp dem i de två skålarna, rör om. Ställ in marinaderna i kylskåpet.
  4. Ta fram en bunke/skål till kokoskrämen. Häll i grädden och vispa hårt.
  5. Häll kokospulvret i grädden och rör om.
  6. Smaka av med lite socker för att få bort smaken av grädde. Ställ in kokoskrämen i kylen.
  7. Vid servering, använd en gaffel för att snyggt stapla de marinerade räkorna på varandra i var sin hög. Försök att få så lite som möjligt av marinaden med på tallriken.
  8. Till sist, klicka snyggt ut kokoskrämen med en matsked på tallriken.
  9. Servera!