Äpplepaj

Äpplepaj

Av: Sara Ekman

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

En äppelpaj är ett bra sätt att runda av middagen på. Det är enkelt att göra och väldigt gott att äta!

Ingredienser

  • ca 6 äpple, en syrlig sort
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk (eller grädde)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva äpplena, lägg i en ugnsfast form.
  3. Smält smöret.
  4. Ta av kastrullen från plattan och blanda i resten av ingredienserna.
  5. Häll smeten över äpplena, laga i ugn ca. 40 minuter, tills äpplena vätskat sig och pajen fått en fin gyllenbrun färg.