Ugnsstekta äpplen

Ugnsstekta äpplen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Ugnsstekta äpplen

6 ingredienser

35 min

Mycket bra och gott att göra på hösten.

Ingredienser

portioner
  • 8 äpple, små
  • 3 dl valnötter
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör, rumsvarmt (eller margarin)
  • 1 dl rörsocker
  • ev citron, skal

Gör så här

  1. Dela äpplena och ta ur kärnhusen. Lägg dem med snittytan upp på ett ugnssäkert fat. Hacka valnötterna grovt. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda valnötter, mandelmassa, fett och råsocker. Fördela blandningen på äppelhalvorna. Riv ev skalet på en citron (bara det gula) och strö över blandningen. Stek i mitten av ugnen tills äpplena har mjuknat och nötblandningen fått färg, 15−20 min.
  2. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.