Lamminnerfilé med sallad

Lamminnerfilé med sallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Lamminnerfilé med sallad

15 ingredienser

20 min

Gott och nyttigt. En bra vardagsmiddag.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lamminnerfilé
  • 2 msk smör, margarin eller olja
  • flingsalt
  • peppar

sallad

  • 2 sallad (t ex rosé-, ekblads-, eller huvudsallad)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl hasselnötter

Citronette

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar

1 sats Gremolata

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, skal
  • 1 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Hetta upp fett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Bryn lammfi léerna runt om. Salta och peppra. Stek köttet ca 2 min på varje sida. Ta köttet från värmen.
  2. Sallad: Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skölj tomaterna och dela dem. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Blanda citronetten och smaka av. Lägg sallad, tomater och nötter i en vid skål eller på ett fat och blanda. Skeda över citronetten. Skär lammfi léerna i skivor och lägg på salladen. Strö sist över gremolata.
  3. Servera som förrätt (300 g kött) eller som huvudrätt (600 g kött) med potatisgratäng eller ugnsstekt sötpotatis.